Kurzusok





A kurzusjegyek csak a rendezvényre váltott belépőjeggyel együtt érvényesek.


MESTERKURZUS: Pezsgő és osztriga, az ikonikus páros


Előadó: Szik Mátyás háromszoros bajnok sommelier és Szabó Péter osztriga sommelier
Időpont: 13:00 - 14:00
Jegyár: 18900 Ft


A pezsgő-étel párosítások koronázatlan királya a pezsgő osztrigával. Klasszikus, jól bevált és örök kombináció, mivel az osztriga kellően sós, könnyed és egyszerre friss. Ezen a különleges mesterkurzuson pedig nem más, mint a Gillardeau osztriga – ami a tenyésztők szerint az osztrigák „Rolls Royce-a” – mutatkozik be hatféle pezsgő társaságában, miközben a téma két szakértője segít megvizsgálni, hogy az osztrigák non plus ultrája hogyan reagál a pezsgők különféle cukortartalmával és a savszerkezetével.
 
Helyszín: Caviar & Bull étterem

Pezsgősor:

Louis Francois Brut Nature (hazai tradicionális pezsgő)
San Simone Perlae Naonis Millesimato Prosecco DOC Brut (prosecco)
Juvé y Camps Cava Gran Juvé & Camps (cava)
Marchese Antinori Cuvée Royale Franciacorta (franciacorta)
Lancelot-Pienne Table Round Blanc de Blancs (NV champagne)
Moet&Chandon Grand Vintage 2009 (évjáratos champagne)

 

Jegyvásárlás


MESTERKURZUS: Champagne színe-java, a prestige cuvée


Előadó: Bálint László és Márkus György
Időpont: 14:45 - 16:00
Jegyár: 34900 Ft


A champagne-i pezsgőházak legfontosabb tétele a prestige cuvée. Válogatott alapborok grand cru és premier cru területekről, magasfokú kifinomultság, limitált tételszámok és kiemelkedő évjáratok jellemzik. Nagyon ritka alkalom, hogy egy csokorban kerülnek bemutatásra a champagne-i elit komolyabb részének prestige cuvée-i. A luxus igazi arcai most nyolc tételen keresztül mutatkoznak be a Pezsgő Június mesterkurzusán. 
 
Helyszín: Caviar & Bull étterem

Pezsgősor:

  • Krug Grande Cuvée
  • Louis Roederer Cristal 2009
  • Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2006
  • Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2006
  • Ruinart Dom Ruinart Blanc de Blancs 2006
  • Salon Cuvée 'S' Blanc de Blancs 2004
  • Billecart-Salmon Cuvée Nicolas-Francois Billecart 2002
  • Dom Perignon Cuvée Dom Pérignon P2 2000

 

Jegyvásárlás


MINI KURZUS: Champagne-i tradíciók, somlói terroir


Előadó: Vancsik Ivett
Időpont: 15:00 - 15:30
Jegyár: 3000 Ft


Van-e hasonlóság Champagne és Somló között? Hogyan elevenednek meg a francia tradíciók az egyre népszerűbb magyar borvidéken? A három tételes mini mesterkurzuson fény derül a titokra.

Pezsgősor:

Kreinbacher Brut Nature
Kreinbacher Rosé Brut
Kreinbacher Prestige Brut Magnum 2013

 

Jegyvásárlás


MINI KURZUS: Miért nem elterjedt a vörösbor alkalmazása pezsgőkészítéshez?


Előadó: Garamvári Vencel
Időpont: 16:00 - 16:30
Jegyár: 3000 Ft


Ha a pezsgőről beszélünk, akkor egyből a három fő champagne-i szőlőfajtára gondolunk: chardonnay-re, pinot menuier-re és pinot noirra. De miért pont fehérboros eljárással készítünk pezsgőt a kékszőlőkből? Garamvári Vencel, a hazai pezsgőgyártás egyik legnagyobb mestere avatja be a titokba a résztvevőket. 

Pezsgősor:

Garamvári Furmint Brut 2014 (Magnum)

Garamvári Brut rosé 2016 (Magnum)

Garamvári Brut vörös 2011 (Magnum)

 

Jegyvásárlás


MINI KURZUS: Schlumberger, a tradicionális osztrák pezsgő


Előadó: Holger Hügelsberger
Időpont: 17:00 - 17:30
Jegyár: 3000 Ft


Az osztrák pezsgőházat Schlumberger alapította 1842-ben, ahol mind a mai napig tradicionális technológiával, nagyrészt helyi szőlőfajtákból készítik a kiváló minőségű pezsgőket. A Pezsgő Júniuson Holger Hügelsberger, a pincészet képviselője személyesen tart mini kurzust!

Pezsgősor:

Schlumberger Sparkling Brut Nature

Schlumberger Rosé Brut

Schlumberger D.O.M.

 

Jegyvásárlás


MINI KURZUS: A spanyol cavák legjava a Vino Castillótól


Előadó: Szeredi Zsolt
Időpont: 18:00 - 18:30
Jegyár: 3000 Ft


A spanyolok sztárpezsgője, a cava champagne-i eljárással, hagyományos helyi szőlőfajtákból készül (macabeo, parellada és xarel-lo), és a katalán emberek legnagyobb büszkesége. Vajon van különbség cava és cava között? Hamarosan kiderül. 

Pezsgősor:

Agusti Torello Mata Brut Reserva
Castillo Perelada Gran Claustro Brut Nature Reserva
Gramona III. Lustros Brut Nature Gran Reserva

 

Jegyvásárlás




Mesterkurzusok 2017-ben

Mesterkurzusok 2016-ban

Mesterkurzusok 2015-ben