Mesterkurzusok 2015-ben






A mesterkurzus jegyek csak a rendezvényre váltott belépőjeggyel együtt érvényesek.


Pezsgőstílusok szerte Európából


Ha pezsgőkről beszélünk, egy műfajt mindenképpen ki kell emelnünk a sok közül, méghozzá az úgynevezett tradicionális készítésű pezsgőkét. Ez az a munka- és időigényes folyamat, amely Champagne-ból indulva hódította meg a világot. E mesterkurzuson is a pezsgőetalon, azaz a champagne áll majd a középpontban, amely mellett azonban lehetőség lesz más, európai példákat is megízlelni, amelyeknek e borvidék szolgált mintául. A borsort a Bortársaság kínálatából állítottuk össze, az előadáson Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus vezeti majd végig az érdeklődőket.


A mesterkurzus borsora:

 

  • Kreinbacher Prestige Brut
  • La Vida al Camp Cava Brut
  • Pierre-Marie Chermette Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut
  • Veuve Clicquot Ponsardin Brut
  • Veuve Clicquot Rosé Scream Your Love
  • Ruinart Blanc de Blancs
  • Billecart-Salmon Brut Vintage 2006

2015. június 20. 12:30-14:00
3000 Ft





Tokaji pezsgők

Tokajt az egyik legfontosabb hazai borvidékünkként tartjuk számon. Míg itt a 1990-es évek az aszúk és a késői szüretelésű borok újragondolásával teltek, addig a 2000-es évek első évtizedében a magas kategóriájú száraz fehérborok kerültek a figyelem középpontjába. 2010 óta pedig egyre több tradicionális készítésű pezsgő tűnik fel a borvidéken. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezetője egy tokaji pezsgősor segítségével enged betekintést számunkra egy új tokaji borstílus indulásának időszakába.

 

A mesterkurzus borsora:

 

  • Béres Szőlőbirtok - Béres Pezsegő 2010
  • Demeter Zoltán – Brut Nature Pezsgő 2011
  • Dereszla Pincészet - Dereszla Sparkling Méthode Traditionnelle 2011
  • Gróf Degenfeld Szőlőbirtok - Furmint Pezsgő 2011
  • Patricius Borház – Tokaji Pezsgő 2012
  • Sauska Tokaj - Pezsgő Extra Brut Rosé


2015. június 20. 15:00-16:30
3000 Ft





Garamvári vertikális pezsgőkóstoló


A hazai pezsgőkészítés területén a családi pincészetek közül a Garamvári Szőlőbirtok tekint vissza a legmesszebbre nyúló és legszélesebb portfóliót felölelő múltra. A mesterkurzuson Garamvári Vencel személyesen kísér minket végig ezen az úton, mialatt hét különböző tételt mutat be, amelyek közül a legfrissebb 2013-ból, a legidősebb pedig 2000-ből származik


A mesterkurzus borsora:

 

  • Furmint Brut 2013 - furmint
  • Optimum Brut 2011 - chardonnay, pinot blanc és pinot noir
  • Blanc Fleur Brut 2008 - pinot blanc
  • Evolution Rosé Brut 2007 Magnum - pinot noir
  • Prestige Brut 2005 - fehér pinot noir
  • Hárslevelű Extra Dry 2002 - hárslevelű
  • Jubileum Brut 2000 Magnum - chardonnay

2015. június 20. 19:00-20:30
3000 Ft







Mesterkurzusok 2016-ban